ONZE SERVICE

Onze service

De persmedewerkers van VRT Communicatie zijn binnen de VRT het eerste aanspreekpunt voor de nationale, regionale en internationale pers. Het team biedt op weekdagen een uitgebreide persservice. De woordvoerders zijn in geval van dringende vragen ook 's avonds en in het weekend bereikbaar. Concreet kan de pers voor de volgende zaken bij VRT Communicatie terecht:

1. Beleidsinformatie / standpunten

Journalisten met vragen over het VRT-beleid of het beleid van één van de netten en merken van de VRT, kunnen 24/24 uur terecht bij de woordvoerder van de VRT.

Contactpersoon:
  • Bob Vermeir

2. Programma-informatie

VRT Communicatie levert dagelijks nieuwe informatie over de programma's en gezichten van de radio- en televisienetten, in de vorm van een steeds up-to-date programmagids, persteksten en persmappen. Deze informatie is alleen beschikbaar voor bij VRT Communicatie geaccrediteerde media en is zowel per e-mail als via dit Fotoportaal beschikbaar.

3. Foto- en videomateriaal

Communicatie zorgt voor officieel fotomateriaal over de VRT en haar programma's, gezichten en stemmen. Dagelijks wordt nieuw materiaal aangeboden via het Fotoportaal. Waar geen hoge resolutie-fotomateriaal beschikbaar is, worden 'videostills' aangeboden.

Persconferenties en persprogramma's bij uitzendingen en evenementen

Communicatie organiseert regelmatig persconferenties en –evenementen om nieuwe programma's of initiatieven bij het brede publiek aan te kondigen. Geaccrediteerde media ontvangen steeds een uitnodiging. Bij initiatieven met een duidelijk regionale insteek, wordt ook de regionale pers actief uitgenodigd.

Bij grote live-uitzendingen en evenementen voorziet Communicatie een aangepast pers-programma en wordt de pers actief uitgenodigd. Bij programma's met een beperkt aantal persplaatsen, geven we bij het toekennen van de accreditaties voorrang aan de grotere, nationale media.

Interviews

VRT Communicatie regelt en faciliteert interviews van VRT-gezichten/stemmen en programmamakers met de pers.

Een interview aanvragen kan door een mail met de concrete aanvraag, deadlines en contactgegevens naar het e-mailadres interviews@vrt.be te sturen.

Communicatie organiseert regelmatig ook zelf interviewsessies met gezichten en stemmen om het werk van de pers te vergemakkelijken.

Foto- en filmtoelatingen

Wie in de VRT-gebouwen wil fotograferen of filmen, heeft een toelating nodig.

Communicatie controleert de aanvraag en zorgt na goedkeuring voor een filmtoelating. We vragen om de aanvraag tijdig (min. 1 dag op voorhand) te bezorgen. Dringende aanvragen omwille van actualiteitsredenen worden met spoed behandeld.

Een toelating aanvragen kan via fototoelating@vrt.be.